Põhja Prefektuuri piirivalvebüroo piirivalvurid alustasid menetluse keelava liiklusmärgi ja lisaks tõkkepuu alt läbi sõitnud taksojuhi suhtes, teatas Raepress.

Tallinna kordoni juhi Toomas Kaarjärve sõnul saab politsei mupot sadama piirkonnas toetada liiklusalaste rikkumiste tuvastamisega. „Eesmärgiks on sadama piirkonnas kord majja saada ning piraattaksodest vabaneda,“ ütles Kaarjärv. „Politsei ja piirivalve on igati valmis munitsipaalpolitseid meie võimaluste piires selles toetama.“

Mupo Liikluse- ja taksojärelvalve osakonna peaspetsialist Rein Milli sõnul on taksondusalane koostöö politseiga siiani olnud tulemuslik ja vajalik: "Viimase pooleteist kuu jooksul oleme koos väljas käinud kolmel korral ja tulemused sadama piirkonnas on märgatavad," ütles Mill.

"Halb märk on, et taksojuhid eiravad endiselt massiliselt keelutsoonis parkimist,“ lisas Mill. „Samuti tekitavad probleeme agressiivsed taksojuhid, kellel puudub sadamaga leping viibida taksopeatustes. Need juhid kasutavad Tallinki taksodega sarnast välisilmet, trügivad peatustesse ning "napsavad" kolleegide eest kliente".

Milli sõnul ei ole Tallinna suure taksode hulga juures mupo ja politsei mehitatus piisav, et taksonduses kiiret ja lõplikku korrastatust tagada. Tehakse üllatusreide ja pistelisi kontrolle, mis on olnud tulemuslikud, kuid mitte piisavad lõpliku korra saavutamiseks.

Mupo on tänulik Politsei Põhja Prefektuurile, kellega koostöö on olnud väga hea. Lisaks sadama piirkonna inspekteerimisel korraldatakse ühispatrulle ka kesklinna territooriumil, seda just nädalavahetustel, mil linnas on öötundidel kõrgendatud nõudlus taksoteenuse järele ning mil esineb kõige rohkem taksode väärparkimise ja kliendi petmise juhtumeid.