Oodata on umbes 120 europarlamendi liiget, kokku moodustavad 201 sotsiaaldemokraati suuruselt teise rühma, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna jõuab ka parlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Martin Schulz, keda Itaalia peaminister Silvio Berlusconi on kõnepuldist nimetanud “justkui natsliku koonduslaagri valvuriks”, põhjuseks Schulzi kriitika populistlike kalduvustega itaallase aadressil.

Kohal on ka endine Prantsuse peaminister Michel Rocard, kes peab siin loengu Euroopa kaitsepoliitikast. Prantslased moodustavad suurima rahvusrühma, kelle hulgast leiab nii põhiseaduslepingu ägedaid pooldajaid kui ka vastaseid.

Schulz ja Eesti delegatsiooni esimees Toomas Hendrik Ilves kommenteerivad rahvusraamatukogus ka Prantsusmaa “ei” järgset olukorda Euroopa Liidus.

Euroopa poliitika tähtedest on kohal ka Euroopa Komisjoni asepresident, rootslanna Margot Wallström, Soome parlamendi esimees Paavo Lipponen, Rootsi sotsiaalminister Berit Andnor ning Taani ekspeaminister Poul Nyrup Rasmussen.