Raekoja direktori Elvira Liiver Holmströmi sõnul on parandustööd vajalikud, sest keldri seinad ja kamin on niiskuse tõttu pudedaks muutunud ning hakanud seetõttu lagunema, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Algul oli kavas ka põranda-remont ning suuremahulised renoveerimistööd, kuid rahapuuduse tõttu lükkuvad need plaanid tulevikku.

„Praegu tekivad keldrinurkadesse niiskemal ajal lausa tillukesed veelombid, kuid see probleem peaks pärast seinte korrastamist ja niiskuskindlustuse paigaldamist lahenema,” selgitas Liiver Holmström remondi vajalikkust.

Lisaks keldrile saavad uue näo ka ülemistel korrustel asuvad töötajate ruumid, kuhu hangitakse korralik mööbel ja valgustus, kuna praegu on keskaegses hoones võrdlemisi pime.

„Rahapuuduse tõttu jääb kahjuks ära dolomiidist põrandaplaatide asendamine paekiviga ning arheoloogilised kaevamised,” nentis raekoja direktor. Kaevetöödega oli plaanis avada põranda all olev vana drenaaž, et selle olukorda uurida, samuti kavatseti eeldatavaid leide külastajatele eksponee-rida.

Linnakantselei haldusdirektori Viljar Meistri sõnul plaaniti 2009. aastaks, mil on ühtlasi raekoja 605. aastapäev, investeerida ajaloolisse hoonesse 1,75 miljonit krooni, et kelder täielikult renoveerida ning katta maja lääneseina vundament saviisolatsiooniga. Tööd olid planeeritud ajavahemikku jaanuarist 14. maini, ent raske majandusliku olukorra tõttu kukkus plaan kokku.