Eile kell 00.42 peatasid Rapla politseijaoskonna patrullpolitseinikud Märjamaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 73. kilomeetril 180 km/h liikunud sõiduauto Peugeot, mille roolis oli 28-aastane naine.

Kontrollimisel selgus, et see on juba kolmas kord jooksval aastal sarnase rikkumisega politseile vahele jääda. Kuna eelnevad rahatrahvid naise liikluskäitumisele tajutavat mõju avaldanud ei olnud, peeti juht väärteo korras kinni. Eile määras kohus sõidukijuhile karistuse ja võttis talt juhtimisõiguse 12 kuuks.

Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruus sõnul oli tehiolusid ja aastaaega arvestades tegemist äärmiselt ohtliku olukorraga.

„Nõustun kohtuniku otsusega, et sellised sõidukijuhid ei tohiks meie liikluses osaleda. Kätte on jõudnud pime aeg ja sellel maanteel liigub erinevates piirkondades kergliiklejaid, kellel ohutult kergliiklusteel liikuda pole võimalik. Lisaks sellele on aktiivseks muutunud metsloomad, kellega kokkupõrke oht sageneb just öisel ajal. Kiirusel, millega naine oma sõidukit juhtis, on reageerimise ja peatumise teekond pea 200 meetrit. Selgelt on aru saada, et see inimene ei taju oma vastutust sõiduki juhina ja on ohtlik nii endale kui ka teistele.“

Kui märkate liikluses ohtlike juhte, andke sellest teada politseile, helistades hädaabinumbril 112.