„Näib, et linnaosavalitsust on juhitud KGB meetoditega, mille tulemusena on kannatada saanud ametnike tervis ja töövõime,“ põhjendab Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto juhtimisauditi nõuet.

„On selge, et linnaosa asejuhi Priit Kutseri põhjustatud linnaametnike stress ja töövõimekadu, mis on päädinud vajadusega meditsiiniteenuse järele linnaosavalitsuses, pole üksik eksimus, mis õnnestub keskerakondlikul linnavalitsusel summutada, vaid teadlik ja süsteemne töökiusamise ilming, mida tolereerida vabas Eestis on lubamatu,“ hindab Matto Põhja-Tallinnas toimunut ja mõistab üheselt hukka linnavalitsuse leebe käitumise töövägivalla suhtes.

„Linnaosa asejuhi Priit Kutseri põhjustatud linnaametnike stress ja töövõimekadu, mis on päädinud vajadusega meditsiiniteenuse järele linnaosavalitsuses, pole üksik eksimus, vaid teadlik ja süsteemne töökiusamise ilming. Sellist asja ei saa vabas Eestis tolereerida ning seda ei tohi lasta keskerakondlikul linnavalitsusel summutada,“ hindab Matto Põhja-Tallinnas toimunut ja mõistab üheselt hukka linnavalitsuse leebe käitumise töövägivalla suhtes.

Töövägivald on füüsiline või vaimne vägivald töökohal, sealhulgas töötaja sundimine tervistkahjustavate ülesannete täitmisele. "Töövägivalda ja töökiusamist ei pea keegi vaikides kannatama – rängemate rikkumiste puhul võib töötaja lahkuda kasvõi päevapealt ja nõuda tööandjalt hüvitist," lisas Matto.

Matto sõnul võimaldaks laiaulatuslik töövägivalla alane juhtimisaudit linnaosavalitsuses välja selgitada tekkinud kahju ja pakkuda töötajatele adekvaatset nõustamist, et taastada usaldusväärne õhkkond ja minimeerida tervisekahjude ulatust.