„Usume, et tänapäeva kiiresti arenevas maailmas Tallinna haridustöötajate palgasoov on õigustatud, sest õpetajakutse olulisust arvestades ja õpetajate tubli töö ning suure töökoormuse eest makstav tasu ei ole Eestis tasakaalus,“ seisab Tallinna Haridustöötajate Ametiühingute Liidu esimehe Evi Veesaare allkirjastatud pöördumises.

„Tähtis on, et õpetajal oleks õpetamiseks motivatsioon,“ lisas Veesaar. „Haridus on üleriigiline. Märka lapse kõrval ka õpetajat!“

Pöördumises seisab, et ülikooli lõpetanud nooremõpetaja vajab oma tööks vähemalt vabariigi keskmist töötasu ja klassijuhataja tasu alammäär peaks olema vähemalt veerand õpetaja töötasu alammäärast.

Haridustöötajad soovivad, et üldharidus- ja kutsekoolides õpetaja nädala õppetundide täiskoormuset alandataks 18 tunnini ja liitklassides 16 tunnini.

Peetakse vajalikuks, et tehakse ettevalmistusi lähiaastatel riigieelarvest haridusasutuste tugipersonali rahastamiseks. Olgu selleks siis psühholoog, sotsiaalpedagoog, abiõpetaja või pikapäevarühma õpetaja.

Haridustöötajate sooviks on ka lasteiaia õpetajate töötasu alammäära ja puhkuse kestuse võrdsustamine põhikooli ja gümnaasiumi õpetajatega. Leitakse, et kaasajastada tuleb pedagoogide atesteerimise tingimusi ning et ametijärkude korduval omistamisel tuleb see tähtajatuks muuta.

Samuti paluvad haridustöötajad, et õpetajate lähtetoetused laieneksid edaspidi ka Tallinna noortele õpetajatele.

Tallinna haridustöötajate ametiühingute liit saatis eile pöördumise haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoole, rahandusminister Jürgen Ligile, riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Urmas Klaasile ja rahanduskomisjoni esimehele Sven Sesterile.

„Pöördume teie poole palvega läbirääkimistel Eesti Haridustöötajate Liiduga õpetajate palkade üle 2012. aastaks meie soove ja ettepanekuid arvestada,“ seisab pöördumises.

Haridustöötajad meenutavad pöördumises, et juba veebruaris kõigi riigikogus esindatud erakondade esindajate kandidaatidega kohtudes väljendati nende ettepankutele haridusprobleemide lahendamiseks üksmeelset poolehoidu kõigi erakondade poolt.