Kuigi sotsiaalministeerium eraldas neile 40 000 eurot, ei piisa sellest Kriisikodu väitel teenuse osutamiseks, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhid kohtusid Tallinna Naiste Kriisikodu esindajate Inga Mikiveri ja Ülle Kalvikuga, et arutada kriisikodu probleemset olukorda ja linna võimalikku toetust.

Tallinn on võimaldanud kriisikodul kasutada soodsatel tingimustel linnale kuuluvaid ruume, mille üürikulu oli mullu kokku 1985 eurot, kommunaalkulude eest tasus kriisikodu 3788 eurot.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei jäeta nii vajalikku teenust osutavat institutsiooni hätta. Tallinn kavatseb toetada Tallinna Naiste Kriisikodu tegevust mittetulundustegevuse toetuse eraldamisega ning taotleda täiendavat eraldist lisaeelarvest.

Kui suure summaga on tegu, selle kohta Delfil andmed puuduvad.

Samuti kaalutakse Kriisikodu ruumide tasuta üürile andmist, mis on võimalik volikogu vastava otsuse alusel.

Martinson selgitas, et kuna teenus muutus riiklikult finantseeritavaks, suunas Tallinna linn eelnevalt MTÜ Tallinna Naiste Kriisikodule planeeritud raha linna poolt korraldatava ema-lapse turvakodu teenuse täiendavaks rahastamiseks.

Teenust osutatakse mitte ainult Tallinna, vaid ka Harjumaa lähisuhte vägivalla all kannatanud isikutele. 

Tallinnas on kaks ema-lapse turvakodu, kus majutatakse ja pakutakse nõustamist raskustesse sattunud emadele. Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet korraldab eelpool nimetatud teenust läbi Tallinna linnale kuuluva Tallinna Lastekodu ema-lapse turvakodu ja riigihanke teel leitud partneri MTÜ Enne ja Pärast sündi kaudu. Tallinna Naiste Kriisikodu korraldatud hankel ei osalenud, mistõttu ei olnud linnal võimalik ka nende tegevust linnaeelarvest 2015. aastal rahastada.