Kell 10 saabuvat laeva tervitavad Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja Tallinna kultuuriväärtuste juhataja Aini Härm. Huvilistele on laev avatud kella 12-st.

Merepäevade ametlik avamine leiab aset Reisisadama laval kell 17, kus avakontserdi annavad Siiri Sisask ja üle-eestiline noorte sümfooniaorkester dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhatusel. Kell 19 astub publiku ette Suurbritannia tunnustatud harf-kitarrist Jason Carter. Kontserdid on kõigile tasuta.


Noblessneri sadam ootab kell 18-21 külastajaid, kus õhtujuht Mairold Millert kutsub kõiki osa saama purjetamisest kahemehe noortepaadil RS Feva, mängima veegolfi ja jälgima vaatemängulist flyboard- demonstratsiooni. Veeshow meloodilisema ja maitsvama poole eest kannavad hoolt jazzduo Rämmal ja Karu ning uhiuus restoran Cafe Noble Juha „Köögikubjas“ Rantaneni juhtimise all.

Merepäevade üks vaieldamatu kõrghetk on täna kell 19 Tallinna lahel algav suur merelahing viie ajaloolise laeva osavõtul. Lahingus osaleb Peeter I aegse lahingulaeva koopia Štandart, Lätist tuleb kuulsa Kuramaa hertsogi Jakobi lahingulaeva koopia purjelaev Libava. Lisaks nendele võtavad lahingust osa ehtsad vanaaegsed purjelaevad Kajsamoor, Blue Sirius ja Hoppet.

Piletid lahingus osalevate laevade pardale on juba välja müüdud, kuid lahingut on võimalik jälgida ka kaldalt.  Kõikidel paadiomanikel on võimalus jälgida lahingut merelt, otse sõjategevuse keskelt.

Merepäevade programm on ulatuslik ja mitmekesine, kuhu mahuvad nii kontserdid Eesti tippmuusikute osavõtul, laste- ja spordiprogrammid, laevasõidud, kalarappimise ja uhhaakeetmise võistlused, kalasuitsetamise töötuba, purjeregatt ja palju muud huvitavat. Avatud on välikohvikud ja kaubandustänav. Kochi Aitades leiab aset meistrite laat, kohal on viltijad, keraamikud, kudujad, ehtemeistrid, kunstnikud, korvitegijad ja sepad.

Merepäevade peakorraldajad on Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Meremuuseum ja Eesti Ajalooliste Laevade Selts.