Tallinna kultuuriameti juhataja Aini Härma sõnul pole praeguseks ühtegi avaldust laekunud ning tema töökogemus näitab, et kandideerima hakatakse konkursi viimastel päevadel. "Suvepuhkuste tõttu viibivad paljud sobivad inimesed hoopis välismaal ning selle tõttu peame andma rohkem aega," kinnitas ta.

Kindlat kandidaati ta silmapiiril veel ei näe. "Mati Kaalule ei ole sellist järelkasvu tekkinud, et võiks kohe näpuga näidata," ütles Härm. Ideaalis võiks tema arvates leida kedagi, kes jääks ametikohale sama pikalt kui Kaal. "Kindlasti ei sea piiranguid, aga kui inimene seob ennast loomaaiaga, siis võiks see olla pikaajaline armastus," arvas ta.

Hetkel täidab loomaaia direktori kohustusi Vladimir Fainštein, kellele pole juhtimine võõras. "Oma 36-aastase tööstaaži juures olen seda tööd teinud kokku ikka paar aastat," sõnas ta. Vaatamata sellele pole ta veel otsustanud kas kandideerida direktoriks või mitte. "Oluline on, et loomaaed areneks edasi," ütles Fainštein, kuid lisas, et kandideerijate järjekorda ukse taga ei näe.

Härma sõnul on raske hinnata kui palju avaldusi laekub. Näiteks toob ta Linnateatri direktori konkursi, kuhu tormi ei joostud. "Eks munitsipaalasutuste tippjuhtidel pole teab mis suur palk," tõi ta põhjuseks ja lisas, et seda peab tegema ikka missioonitundega inimene.

Kandideerijate arvust on olulisem kvaliteet."Peab olema rahvusvahelise kogemusega inimene, kes ei hindaks oma võimeid üle," ütles Härm. Tema sõnul otsitakse looduslähedast inimest, kellel oleks erialane haridus ning juhikogemus.

Uus direktor kuulutatakse välja alles augusti lõpuks, sest avalduste lugemine ja vestluste korraldamine võtab Härma sõnul aega paar nädalat.