"Et põske haavata saanud lind on tugev ja hakkas loomaaias kohe sööma, pääseb ta järgmisel nädalal linnutiikidele, kus saab juba ise otsustada, kas jääda mõneks ajaks puhkama või lennata minema," teatas loomaaed oma Facebooki lehel nädalauudiste rubriigis.

Reedel oli aga sünnipäev emajääkaru Friidal. 14 aastat tagasi 16. detsembril Tallinna loomaaia kitsukeses karupuuris ilmale tulnud Friida oli oma vanemate Franzu ja Vaida neljas ja ühtlasi viimane järglane. Nüüdseks on ta juba ise edukalt üles kasvatanud ühe jääkarupoja ning praegu ametis möödunud kuu lõpus sündinud teise poja üleskasvatamisega. .

Loomaaednikud on ametis kaljukitsede-mägilammaste sõrgade värkimisega. Ühed nutikaimad kitslased, markuurid ehk keerdsarvkitsed on aga nii hästi ära õppinud sarvede ümber visatavast püüdmislingust hoidumise, et nende kättesaamine on paras pähkel. Eriti hästi valdavad seda kunsti kogenud loomad, kes ei torma ringi, vaid seisavad paigal, lasevad püüdmislingul juba sarve puudutada ja viimasel hetkel tõmbavad pea eest.

Kuueaastane teravmokk-ninasarvik Kigoma vahetab jätkuvalt piimahambaid. Novembri keskel Klaipedast saabunud mägratüdruk Barbi krabistab aeg-ajalt pesakastis, kuid end näitama siiski ei kipu. Kenasti paari heitnud pelikanidele pandi talvemajja valmis kolm pesa.