Kontroll viidi läbi Lasnamäe, Mustamäe, Põhja-Tallinna ja Kesklinna linnaosade valitsustes ning AS-is Tallinna Tööstuspargid ajavahemikul 2011-2013 sõlmitud lepingute osas.

"Mul on kahju, et telesaade "Pealtnägija" jättis oma loost välja linnavolikogu revisjonikomisjoni akti, mis tunnistas 2011-2013 sõlmitud parklalepingud korrektseteks," ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

"Saates püüti väita, et ühele ettevõtjale (Juri Saharov-toim.) on tehtud parklalepingute sõlmimisel soodustusi, kuid revisjoniakt kinnitab, et nii see pole. Loodan, et järgmises saates ei unustata antud revisjonist rääkida," avaldas Aas lootust.

Revisjonikomisjoni poolt on akti allkirjastanud revisjonikomisjoni ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Priit Värk.

ETV saate "Pealtnägija" läbi viidud ajakirjanduslik uurimine paljastas, et salapärase ärimehe Juri Saharovi kätte mängitud pooltes Tallinna parklates liigub must raha, mis osaliselt läheb tagasi linnas valitsevale Keskerakonnale.

Tallinna linna suurim parklarentnik Saharov ajab oma äri mustalt. Esiteks vilistab ta töö- ja puhkeaja seadusele; teiseks ei sõlmi valvuritega töölepinguid; kolmandaks maksab ta neile palka mustalt ja neljandaks petab ta kõige sellega kõige labasemal moel riiki.

Ehkki "Pealtnägija" tõestas ära Edgari kohviku peremehe musta parklaäri, ei julge saate tegijad väita, et Saharov viib sealt teenitud räpase raha ringiga Keskerakonna kassasse. Kuigi päris valeks seda ka pidada ei saa, sest Saharov ja tema naine Svetlana on viimase viie aasta jooksul Keskerakonnale annetanud ligi 1500 eurot.