Täna toimunud Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil võeti kahel järjestikusel lugemisel vastu määruse eelnõu, mis muudab maksumäära avalikul tasulisel parkimisalal mootorsõidukite parkimisel kesk-, süda- ja vanalinna tsoonis. Päevakorra kolmanda punktina jätkati 2016. aasta linnaeelarve kolmandat lugemist ning eelnõu võeti vastu 46 poolthäälega.

Vastavalt linnavolikogu otsusele on 1. jaanuarist 2016 maksumäär iga alustatud parkimisminuti kohta kesklinna tsoonis 0,025 eurot; südalinna tsoonis 0,08 eurot ja vanalinna tsoonis 0,10 eurot. Täna vastu võetud Tallinna 2016. aasta eelarve kogumaht on 570,7 miljonit eurot.

Linnavalitsus on eelarvet koostades ette näinud palju olulisi ja linlastele vajalikke tegevusi. Nii nagu varasematel aastatel oleme ka eeloleva aasta eelarvet koostades pidanud oluliseks linna finantsstabiilsuse ja usaldusväärsuse säilitamist. Tegemist on väga hea eelarvega,“ rõhutas linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas.

Opositsioonisaadikutest viibis tänasel istungil ainsana IRL-i fraktsiooni liige Hendrik Agur, kes parkimistasude muutmist ei toetanud, kuid andis oma poolthääle 2016. aasta linnaeelarvele.

Tallinna linnavolikogu järgmine korraline istung toimub 28. jaanuaril 2016. aastal.