“Need on sotsiaalsed töökohad sellel aastal, millest osadele asusid inimesed tööle eelmise aasta lõpus ning jätkavad tööd ka sellel aastal. Osad töökohad on aga sellised, kus eelmise aasta suvel asusid inimesed tööle ning selle aasta suvel neil lepingud lõppevad ning nendele kohtadele võetakse uued töötud,” rääkis Delfile Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste.

“Inimeste arv, kes leiavad töö sotsiaalsel töökohal, on mõnevõrra erinev kui sotsiaalsete töökohtade arv, sest kõik ei tööta terve aasta ning seetõttu võib ühel töökoha saada tööd mitu inimest.”

Linn tagab oma eelarvest sotsiaalsetele töökohtadele 4350kroonise miinimumpalga maksmise. “Mõningatel kohtadel võib palk olla ka suurem, nt linna poolt toetatud sotsiaalsetel töökohtadel eraettevõtetes,” lausus Teniste.

Sotsiaalsete töökohtade lepingud kestaksid aasta lõpuni. Sotsiaalsetel töökohtadel leiavad tööd Tallinna elanikud, kes on jäänud töötuks.

Tänavu luuakse sotsiaalseid töökohti linna rahaga ka paljudes eraettevõtetes. Tänu sellele on saanud tööd näiteks parkimisautomaatide hooldajad, haljastustöölised, võlgade sissenõudjad, klienditeenindajad, liinioperaatorid, kirjutas Pealinn.

Sotsiaalsete töökohtade loomiseks nii linna enda ettevõtetes kui ka eraettevõtetes on selleks aastaks kavandatud ligikaudu 70 miljonit krooni.

Eraettevõtetelt võetakse sotsiaalsete töökohtade loomise toetuse taotlusi vastu jooksvalt, toetust on õigus taotleda äriühingul, kus on vähemalt 20 töötajat ja mis on tegutsenud vähemalt kaks aastat.