"Tallinna linnavalitsuse aastalõputervituse puhul on, nagu ikka loomingu puhul, ilu hind vaataja silmades," ütles Saarna täna ajakirjanike küsimustele vastates.

Saarna sõnul valmis klipp ilma riigihanke väljakuulutamiseta. "Tegemist on institutsionaalse aastalõputervitusega ja niisuguse toodangu puhul pole tingimuslikult vajalik riigihange," sõnas ta.

Saarna sõnul oleks riigihanke korraldamisega klipp suure tõenäosusega valminud alles jaanipäevaks. "Enne jõuab kätte jaanipäev kui jõulutervitus valmis saab, ütles ta ning lisas: "Tehke, mis tahate, jaanipäeval jõuluklippi tehes ei ole jõulutunnet."

Saarna sõnul ei ole ta kohanud ühtegi arvamust selle kohta, nagu oleks klipp kole, paha või küündimatu.

"See on väga professionaalselt tehtud klipp ja siin on omad reeglid. Linnakantselei ei tea, millist monteerijat kasutati ja mis on tema tööhind ning mis on kaamerarendi tööhind. See pole meie asi seda teada ja sekkuda," põhjendas Saarna seda, miks ei ole linnavalitsus vastanud konkreetselt küsimusele selle kohta, kuhu klipi valmimiseks läinud 35 000 eurot täpselt kulus.

"Kui te suudate mulle näidata 2000-eurost klippi, siis meil oleks meeldiv edasi diskuteerida. Selle kategooria klippidel on oma hind ja muidugi on turul pakkujaid, kes ütleks, et ma teen teile 100 korda parema klipi 10 korda odavamalt," lausus Saarna ning lisas, et linn ei soovinud palgata klipi filmimiseks suvalist ettevõtet.

Küsimusele, kas keegi klipis osalejatest - ehk endine iluuisutaja ja praegune keskerakondlane Jelena Glebova ning linnapea Edgar Savisaar - videos osalemise eest ka esinemistasu said, vastas Saarna, et tootjafirma kinnitusel on vastus eitav.

"Linnapea astus seal üles missioonitundest, sest ta on linnapea," ütles Saarna.

"Klipi hind ja ilu on vaataja silmades, nii see lihtsalt on," kommenteeris ta lõpetuseks.