Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto teatas täna, et sel nädalal on Tallinnas ringi sõitvate busside väliskülgedel märgata keelatud poliitreklaami, millel ilutsevad pildid Keskerakonna liikmetest. "Tallinnas on kehtiva korra järgi ühistranspordis ja ühistranspordil poliitreklaami tegemine keelatud," märkis Matto.

Tallinna linnatranspordi avalike suhete juht Sirje Roht teatas, et riigikogu valimise seadus ütleb, et poliitiline välireklaam on keelatud aktiivse valimisagitatsiooni ajal, milleks loetakse aega alates kandidaatide registreerimise viimasest päevast. "Kuna kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb valimispäevale eelneval 45. päeval, on erakondade poliitiline välisreklaam keelatud alates 15. jaanuarist 2015 kuni valimispäevani. Tallinna reklaamimäärus räägib sellest, et erakondade, valimisliitude ja üksikkandidaatide valimiskampaania reklaami ei maksustata reklaamimaksuga. See ei tähenda reklaamimise keeldu, vaid sellisele reklaamile ei kohaldata reklaamimaksu," märkis Roht.

"Mis puudutab konkreetset kampaaniat, on selle reklaami tellijaks MTÜ Eesti Keskerakonna Noortekogu, kellega on sõlmitud vastav reklaampindade rentimise leping. Nagu Tallinna maksumäärus ette näeb, on reklaam kooskõlastatud nii ettevõtlusametiga kui maksustatud täies ulatuses reklaamimaksuga. Meie jaoks on tegemist tavalise reklaamilepinguga, mille eest peab tellija tasuma ka reklaamimaksu. Tellija ise on kuu aega tagasi saadetud tellimiskirjas öelnud, et tegemist on nende noortekogu enesereklaamiga. TLT-l ei ole alust käsitleda seda kampaaniat valimisreklaamina, mis oleks reklaamimaksust vabastatud.

Kummalisel kombel on tänase segaduse ühistranspordile valimiste eel kehtivate seadusandlike aktide osas tõstatanud härra Hanno Matto, kes on endine Tallinna Autobussikoondise nõukogu liige," kirjutas Roht.