"Täna 9.03.15, kell 21.42 Lehola peatuses peatuvas bussis juhtus selline asi, et bussijuht vaatas sõidu ajal tahvelarvutist filmi," kirjutas eile Rahva Hääle lugeja Dmitri.

"Olin mitu peatust tagasi bussi tulnud ja kuulsin üle bussi kõlavat venekeelset filmi. Kui asja lähemalt uurisin, siis bussijuhil oli tahvelarvuti rooli all. Kordan. Sõidu ajal. Täiesti uskumatu, kuidas inimeste elu ohtu seatakse. Kusjuures välisriikides on paljudel bussijuhtidel keelatud isegi raadio kuulamine, aga nagu näha, siis Eestis on nende asjadega ikka väga leebed lood," nentis lugeja.

Tallinna linnatranspordi aktsiaseltsi (TLT) pressiesindaja Sirje Roht ütles Delfile, et selline tegevus on lubamatu. "Sõidukijuhil on keelatud tegeleda sõiduki juhtimise ajal toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liiklusolude tajumist."

Roht sõnas, et TLT kuulas ära ka bussijuhi enda selgituse. "Tema sõnul vaatas ta lõpp-peatuses uudiseid ja jättis tahvelarvuti liinile sõites armatuurlaua peale. Küll aga olevat ta sõidu ajal kuulanud raadiot, mis juhikabiinis mängis," rääkis Roht.

"Bussijuhi tähelepanu on juhitud sellele, et igasugune muu tegevus, mis ei ole otseselt seotud juhtimisega, on rooli taga keelatud. Isegi kui tahvelarvutit ei vaadatud, hajutab ta selliselt jäetuna ikkagi tähelepanu. Bussijuhti on hoiatatud, et rohkem selline asi korduda ei tohi ja ta kinnitas, et on seda mõistnud."