Simsoni sõnul on ametikoht uus ja sellise töökirjeldusega nõunikku varem ei olnud. "Uue nõuniku kohta oli vaja selleks, et tähtustada spordi ja noorsootöö valdkonda," ütles Simson Delfile. Uus ametikoht võtab Simsoni sõnul teatud osas üle varem spordi, kultuuri, noorsoo ja haridusküsimustega tegeleva abilinnapea ülesandeid.

Juba kolmteist aastat keskerakonda kuuluv Võsu töötas pikalt Tallinna linnapea Aasa abi ametikohal ajal, kui Aas oli veel abilinnapea. Viimati oli Võsu linnaplaneerimisega tegeleva abilinnapea Andrei Novikovi abi. "Pikalt linnavalitsuse töötanud abi edutati nõunikuks," kirjeldas Simson Võsu edasiliikumist karjääriredelil.

Selle kohta, kui suur on Võsu töötasu, linnavalitsuse pressiesindaja Simson infot anda ei osanud. Võsu ise küsimusele palga suuruse kohta Delfile ei vastanud. Täpsemalt on palgainfot ka keeruline saada, sest seaduse järgi avaldatakse linnavalitsuse töötajate palgad ainult üks kord aastas, 1. aprillil. Möödunud aastal sel perioodil töötanud linnapea nõunike palgad jäid vahemikku 1480-2500 eurot kuus.

Lisaks tööle linnavalitsuses on Võsu juba 2005. aastast Keskerakonna liige ja kandideeris eelmistel kohalike valmisitel Rae vallas. Võsu on praegu kirjas Tallinna Ülikoolis riigiteaduste eriala üpliõpilasena.

Viimasel ajal on Tallinna linnapea Taavi Aasa abiliste ring kiiresti kasvanud. Veebruaris võttis Taavi Aas tööle endise Postimehe ajakirjaniku Tuuli Kochi ja seejärel kaasamisnõuniku Kristjan Maasalu. Aasal on nüüd viis nõunikku, referent, abi-referent ja konsultant, lisaks töötavad tema heaks ka kaks linnavalitsuse nõunikku.