Seni veel suusõnalise kokkuleppe kohaselt ei küsi Reformierakond endale linnapeakohta, vaid annab selle Res Publicale, täpsemalt Tõnis Paltsile, kirjutab Postimees.

Vastutasuks linnapeatooli eest soovib Reformierakond kolme abilinnapea ning nelja linnaosavanema ametikohta vastavalt kuuest ja kaheksast.

Kuna Reformierakonnale peaks alles jääma ka linnavolikogu esimehe koht, jääb Res Publical Rahvaliiduga jagada kolm abilinnapea kohta, samuti Lasnamäe, Kristiine, Põhja-Tallinna ja Mustamäe linnaosa vanema koht.

Kokkuleppe järgi saab Rahvaliit neist ühe ning tõenäoliselt on see abilinnapea koht.

Ajaleht väidab Rahvaliidu siseelu tundvatele poliitikutele viidates, et abilinnapeaks saab erakonna Tallinna piirkonna juht Mario Sootna.

Rahvaliidu Tallinna juhatus on andnud delegatsioonile volitused nõuda kõnelustel vähemalt üht abilinnapea ja linnaosavanema kohta.

Praeguses linnavalitsuses on kolm keskerakondlasest abilinnapead: Kaia Jäppinen, Toomas Vitsut ja Jüri Ratas. Abilinnapead Peep Aaviksoo ja Tatjana Muravjova kuuluvad Reformierakonda.

Linnaosa vanematest kuuluvad Keskerakonda Kalev Kallo Lasnamäel, Lauri Laasi Kristiines, Enno Tamm Põhja-Tallinnas ja Aivar Riisalu Mustamäel. Linnaosavanemaist kuuluvad Reformierakonda Hanno Pevkur Nõmmel, Taavi Rõivas Haaberstis, Ülle Rajasalu Pirital ja Keit Pentus Kesklinnas.

Reformierakonda kuulub ka Tallinna linnavolikogu praegune esimees Maret Maripuu. Linnapea on Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.