“Täielik lollus on see, et linnavalitsus on mööda linna laiali. Toetan kindlalt ühtse hoone rajamise mõtet,“ ütles abilinnapea Toivo Ninnas Eesti Päevalehele.

Linna haldusosakonna juhataja Viljar Meisteri sõnul on administratsioon ammu aru saanud, et linna haldushoonete kasutusaeg on möödas. Uut maja on Meisteri sõnul vaja sellepärast, et vanu hooneid pole võimalik piisavalt ümber ehitada. “Vabaduse plats 7 hoone küte, vesi ja ventilatsioon on kokkukukkumise äärel. Radiaatorid pärinevad aastast 1932, ventilatsiooni aga ei olegi võimalik renoveerida,” ütles Meister.

Laiaulatuslikuks ümberehituseks tuleks hoone mitmeks kuuks tühjaks teha, mis on linnavalitsuse puhul võimatu. Vaatamata sellele, et linnavalitsuse teenindussaal laieneb suve jooksul Laksu halli arvel, hakkavad Meisteri sõnul vanad hooned pisitasa kasvavale ametnikearmeele kitsaks jääma. “Bürokraatiat likvideerida pole ka võimalik, saab vaid ohjata selle kasvu,” lisas Meister. Ninnase sõnul napib linnavalitsusel koosolekuruume ning jooksmist asutuste vahel on palju.

Mõte võib tõeks saada, kui linnajuhid seda toetama asuvad. “Oleme sellest juba rääkinud ning olen valmis seda küsimust linnavalitsuses uuesti üles tõstma,” kinnitas abilinnapea Ninnas. Ta lisas, et esimese sammuna tuleks alustada läbirääkimisi riigiga, sest hoone jaoks sobiv maa on praegu riigi ehk Tallinna Sadama käes.