Neljapäeval, 30. juunil sõlmis linn MTÜ AIDSi Tugikeskusega üürilepingu. Sellega sai täidetud linnavalitsuse antud haldusakt, millega otsustati anda Paldiski mnt 36a äriruumid üürile aidsi tugikeskusele. Tallinna halduskohus edastas linnale päev hiljem kohtumääruse, millega keelati linnavalitsusel üürilepingu sõlmimine aidsi tugikeskusega.

Kohus MTÜ AIDSi Tugikeskuse tegevust keelanud pole. Mis tähendab, et leping on jõus, valdus üle antud ja hiljemalt 15. juulist alustab süstlavahetusteenus tegutsemist uuel aadressil Paldiski mnt 36A.

Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul suhtleb linnaosa linnamajanduse osakond hetkel uue süstlavahetuspunkti vahetute naabritega, et saada nende nõusolek lahtiste hoovide ette autovärava paigaldamiseks eesmärgiga nende turvatunnet suurendada.

Kaljulaidi väitel oleks ekslik käsitleda seda vaidlust kitsalt nelja süstlavahetuspunkti naabri ja linna vahelise õigusliku vaidlusena.
„Nii laiem Põhja-Tallinna kogukond kui ka ilmselt suur osa eestimaalasi näeb, et narkosõltuvusega seotud probleemid on kasvanud üle pea. Eesti on narkosurmade poolest Euroopas esikohal, kahjud ühiskonnale on väga suured. Samas iga kord, kui keegi püüab midagi antud probleemi lahendamiseks ära teha, algavad protestid ning kohtulahingud. Ilma selliste keskusteta nagu Paldiski maanteel tegutsema hakkav tugikeskus, me sõda sõltuvusega võita kuidagi ei saa,“ ütles Kaljulaid.

Täna kell 14 annavad süstlavahetuspunkti teemalise petitsiooni algatajad Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses (Niine 2) üle petitsiooni ja allkirjad.