Kinkimiseks valitus maa asub aadressil Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a, kinnistu kogupindala on 3048 m2.

Eha Võrk Tallinna linnavalitsusest ütles tänasel pressikonverentsil, et Tallinn soovib maa Rüütlile anda tasuta, kuid selleks peab riik võimaldama tasuta andmist. "Kruntide eest tuleb seaduse järgi tasuda 65 protsenti riigile. Oleme riigilt küsinud, kas võiks president Rüütli maksmisest vabastada, kuid vastust pole tulnud," rääkis Võrk.

Võrk lisas veel, et Rüütli praegune eluase Kaare tänaval vajab remonti, kuid riik ei olnud nõus seda maad võõrandama. "Kui president pöördus riigi poole, et eluase elamisväärseks muuta, siis selle võõrandamist ei võimaldatud. Nüüd olekski vaja krunti, kuhu ise eluase luua".

Mis puudutab tähtaegu, siis Võrgu sõnul pole võõrandamine tähtaegadega seotud. "Et arhiiv ja raamatukogu ära paigutada, võiks võõrandamine toimuda lähiaastatel. Detailplaneeringu kohaselt saab ehitada vastavad selle piirkonna ehitusmahule."

Linnavalitsuse pressikeskus andis teada, et elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse otsustuskorras president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees ning eesmärgiga rajada sellele maa-alale eluase ning ruumid arhiivile, raamatukogule ja Rahvusliku Arengu Fondile.

Otsuse põhjendus (Raepressi teade):
President Arnold Rüütel on Eesti nimekas põllumajandustegelane, poliitik ja ühiskonnategelane. Arnold Rüütlil oli oluline osa Eesti NSV suveräänsusdeklaratsiooni ettevalmistamisel ja vastuvõtmisel 16. novembril 1988. Ta kaitses suveräänsusdeklaratsiooni 1988. aasta hilissügisel konfliktis Moskva keskvõimuga.

2001. aasta oktoobrist 2006. aasta oktoobrini oli Arnold Rüütel Eesti Vabariigi president. Ta tegi tulemusrikast tööd Eesti ühinemiseks Euroopa Liiduga.

Arnold Rüütel on silma paistnud ühiskondlikus tegevuses. Ta on olnud Eesti Looduskaitse Seltsi esimees, hariduselu edendava Forseliuse Seltsi esimees, liikumise „Hoia Eesti Merd!“ esimees jm. Tema sulest on Eestis ja välismaal ilmunud üle 100 teadusliku töö. Aastast 2009 on Arnold Rüütel ka Tallinna vapimärgi kavaler.

Vaata videost, milline näeb nüüd asub aadressil Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a, kinnistu: