Eile rääkis Kuku raadio saates "Keskpäevatund" ajakirjanik Ainar Ruussaar, et kui ta eelmisel nädalal üle mitme kuu lendas Tallinna lennujaamast Riia poole, siis tabas teda ebameeldiv üllatus.

Nimelt oli ta sunnitud esiti otsima läbipääsu ootesaali ligi 10 minutit ning selleni jõudmiseks minema läbi lennujaamas asuvate tax-free poodide.

Samasugust ebamugavust oli kogenud ka reformierakondlane Hannes Astok, kes esitas saates lennujaamale palve avamaks uuesti vaheuks, et reisijad ei peaks lennukile minnes turnima Chaneli lõhnaõlide ja Bacardi rummiriiulite vahel.

"See on niisugune trikk, mida Disney kasutab näiteks Disneylandis, kus sa lihtsalt ei saa atraktsioonilt ära enne, kui pead poest läbi minema. Aga lennuväljal, kus me kõik maksame ka lennuvälja kasutustasu oma lennukipileti sees, võiks sellest inimesi säästa," ütles Astok.

Lisaks saates juttu teinutele kurtsid ka mitu Delfi lugejat lennujaamas valitseva olukorra üle. Lugejatele jäi arusaamatuks olukord, kus nad peavad lennukile pääsemiseks lastega viinapudelite vahel seiklema.