Taasiseseisvumise päeva raames toimus linnas mitmeid üritusi, millest suurejoonelisemad olid Balti keti mälestuskivi avamine ja Tallinna laulupäev.

Ürituste põhjaliku ettevalmistuse ja õnnestunud läbiviimise eest otsustas linnapea Edgar Savisaar abilinnapea Mihhail Kõlvarti ettepanekul premeerida kokku seitset linnaametnikku.

Kultuuriväärtuste ameti juht Aini Härm sai 450, Kesklinna vanem Mihhail Korb 350, linnakantselei avalike suhete nõunik Ain Saarna 450, linnavalitsuse nõunik Liina Oja 200, linnapea nõunik Moonika Batrakova 350, linnakantselei referent Oksana Jalakas 200 ja kultuuriväärtuste ameti kultuuriosakonna peaspetsialist Kersti Seitam 400 eurot.

Preemiad kokku summas 2400 eurot maksti välja linnapea erakorralisteks sündmusteks ettenähtud vahenditest.

Balti keti mälestuskivi avamisel Harjumäel osales lisaks linnapea Edgar Savisaarele ka linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ning Riia linnapea Nils Ušakovs ja Vilniuse linnapea Arturas Zuokas.

Tallinna laulupäev Kadriorus tõi kokku tuhandeid inimesi ning üritusel pidas kõne ka Savisaar. Rahvale jagati lehvitamiseks nii Eesti kui ka Tallinna lippe.