Aparaadile kulunud 102 000 eurot koguti Tallinna Lastehaigla Toetusfondi annetajate abiga, teatas haigla pressiteenistuse vahendusel.

"Et on organisatsioone ja inimesi, kes on nõus panustama laste tervisesse – see kõneleb sellest, et meie ühiskonnas on jätkuvalt hoolivust. Ja see teeb head meelt," rääkis Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees dr Katrin Luts.

Radioloogiaosakonna juhataja dr Aita Tilga sõnul oli eelmine, 14-aastane röntgenaparaat oma aja ära elanud. „Uus seade on senistest võimsam ning vastab kaasaegsetele kiirgusohutuse nõuetele ja on ohutum ning mugavam nii töötajate kui laste jaoks,“ märkis dr Tilk.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Krameri sõnul on see radioloogiaosakonna jaoks juba viies fondi abiga ostetud aparaat – varem on toetajate abiga hangitud veel üks röntgenaparaat, kaks ultraheliaparaati ning Dicom-jaam.

„Vastava kampaania ning toetusfondi sõprade abiga suutsime eelmisel aastal koguda aparaadile kulunud 102 000 eurot. Seega kuulub meie ja laste kui ka lastevanemate tänu taas eelkõige toetajatele.“

Uus röntgeniaparaat kannab nime Siemens Multix Fusion Analog

„Röntgenaparaatide puhul on Siemens panustanud pildi kvaliteedi parandamisse, kasutusmugavusele ja kiirgusdooside vähendamisse, mis on eriti oluline just lastele tehtavate uuringute puhul," kommenteeris Jaan Sildam, Siemens Osakeyhtiö Eesti Filiaali juhataja.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond on heategevusfond, mille eesmärgiks on aidata kaasa igati lastesõbraliku haigla kujundamisele ja parima võimaliku meditsiinilise abi toomisele Tallinna Lastehaiglasse ning muuta ühiskonna suhtumist lastesse ja laste, eriti haigete laste probleemidesse.