Trumsi rääkis Delfile, et avarii algas reedel kell 13 ning selle tõttu seiskusid ka Mustamäel asuvad katlamajad. Lühiajaliselt oli häiritud kogu Mustamäe ja Õismäe piirkond, kuid mida lähemale jõudsime avariikohale, seda rohkem taastus piirkonnas soojusvarustus.

"Selgus, et katkestuse põhjustas magistraaltorustiku rike Tildri tänava ja Sõpruse pst ristmiku all. Lekke piirkonna lokaliseerisime reedel kell 21 ning täpsema asukoha laupäeva hommikul. Laupäevaks oli jäänud soojusvarustuseta 51 hoonet Siili, Sõpruse, Tondi ning Nõmme tee piirkonnas. Avariikoha leidmisel alustasime koheselt kaevetöid, nii et samal ajal ei tulnud katkestada ristmikul liiklust," selgitas Trumsi.

"Remondibrigaad asendas purunenud magistraaltoru osa ning peale keevitustööde lõppu hakkasime süsteemi täitma kütteveega. Klientide soojusvarustus taastus laupäeval kella 22 ajal. Tallinna Kütte ülejäänud 3600 kliendi soojusvarustus toimus häireteta," lisas Trumsi.

Nii nagu alati, teatas Tallinna Küte soojusvarustuse häirest oma kodulehel, samuti vastas tarbijate küsimustele ettevõtte dispetšer ning Tallinna linna abitelefon 1345. Reaalajas saab häiretest ülevaate aadressil http://www.soojus.ee/soojuskatkestused.

Sellised magistraaltoru avariid juhtuvad aga Tallinna Kütte esindaja sõnutsi üsna harva ning reeglina suudame avariikoha kiiresti lokaliseerida. Seekord võttis lekkekoha leidmine tavapärasest rohkem aega, mis tarbijatele tähendas tavapärasest pikemat katkestust.

"Võib tekkida küsimus, et mis oleks saanud juhul, kui avarii toimunuks südatalvel? Külmakraadidega on lekke leidmine reeglina lihtsam ja kiirem, sest lekke asukohas on näha intensiivset auramist - näiteks kui välisõhu temperatuur on -20 kraadi, siis küttevee temperatuur ulatub ligi +115 kraadini. Kuna Tallinna küttesüsteemis kasutatakse üldjuhul kahepoolset toidet – ehk siis soojusvarustus võib toimuda torustikus mõlemalt poolt - on tarbijate varustamine tavaliselt häiritud lühiajaliselt. Juhul kui kahepoolse toite võimalus puudub, nagu ka antud avarii puhul, siis paigaldatakse vajadusel avarii piirkonda jäävatele võrguharudele teisaldatavad lokaalkatlamajad, et vältida nende lõikude ja majasiseste süsteemide külmumist," rääkis Trumsi.

"Pealegi oleks sarnast avariid talvetingimustes käsitletud hädaolukorrana ja siis oleksime Sõpruse pst ühe sõidusuuna sulgenud ja tänava läbi kaevanud, mis oleks oluliselt kiirendanud remonditöid ja soojusvarustuse taastamist."

Tallinna soojussüsteemi töökindluse huvides jätkab Tallinna Küte 2015. aastal soojusvõrgu rekonstrueerimist ning nagu ikka toimub suurem osa töödest suvel. Tänavu vahetatakse kokku 10,3 km torustikke, kuhu ettevõte investeerib 16,5 miljonit eurot.