Tallinna kriisikomisjoni esimehe linnapea Edgar Savisaare sõnul tegutsesid eile maha sadanud lume tagajärgede likvideerimisel linna lepingupartnerid kohati liiga aeglaselt, kohati tehti tööd pealiskaudselt ja mitte kõiki teehooldustehnoloogiate nõudeid täites, teatas Raepress.

„Edasise tegevuse kavandamiseks selgitasime välja kitsaskohad ja lähtume vajadusest tugevdada kõikide teenistuste omavahelist koostööd, mis peaks tagama suurema operatiivsuse ja ressursi optimaalse kasutamise,” lisas Savisaar.

Tallinna kommunaalametit kureeriva abilinnapea Deniss Boroditði sõnul suudeti vaatamata eilse päeva jooksul maha sadanud 19 sentimeetri paksusele lumekihile peamised magistraaltänavad liiklusele avatud hoida. Samas ei suudetud tagada jalakäijatele piisavalt liikumisvõimalusi, probleeme oli kvartalisiseste teede lahtihoidmisega.

Tallinna tänavatel oli väljas 45 puistursahka, 48 traktorit, 18 kallurautot ja 31 labidameeste brigaadi. Hommikuse seisuga oli tänavatele puistatud 18 tonni paesõelmeid.

Busside liiklus oli hommikul häiritud Pirita teel, Tondil, Pääskülas, Laagri raudteeülesõidu juures, Väike-Ameerika tänaval, Astangul, Vabaduse pst ja Valdeku tänava nurgal, Linnamäe teel ja Lasnamäe kõrvaltänavatel.

Tallinna abitelefoni 1345 andmetel murdis tormituul neli puud Sõle tänaval ja lükkas ümber reklaamtahvlitega poste. Otsestest inimvigastustest teateid ei olnud. Libedusest tingitud kukkumiste tõttu pöördus Tallinna kiirabi poole 23 inimest.

Tallinna kommunaalamet kutsub kinnistuomanikke üles korraldama libedusetõrje töid kinnistutega piirnevatel kõnniteedel. Jälgida tuleb ka võimalikke katustelt langevaid lumelaviine. Riskantsed kohad tuleb märgistada hoiatuslintidega või tõkenditega, mis juhivad kodanike tähelepanu võimalikule ohule. Kinnistute valdajad peavad tagama ka libedusetõrje kõnniteedel.

Tallinna tänavapuhastusfirmad jätkavad lumetormi tagajärgede likvideerimist ka täna õhtul ja eeloleval ööl. Lumesulamisvee ärajuhtimiseks pööratakse erilist tähelepanu restkaevude lume alt vabastamisele.

Probleemidest saab teatada infotelefonile 1345 ja Tallinna munitsipaalpolitsei lühinumbrile 14410.