Delfi poole pöördus murelik lugeja, kes juhtis tähelepanu Pirita majandusgümnaasiumi inglise keele õpetaja Pavel Krõlatovi lehel Facebookis ja mujal internetis kuulutatud poliitilistele vaadetele, mida võib kirjeldada kui Eesti-vastaseid.

Krõlatovi Facebooki seinal sedastab mees, et alates 2004. aastast on tema tööandjaks olnud Kreml. Samas ilgub ta Toomas Hendrik Ilvese ja Andrus Ansipi üle ning teatab, et enne kolmekümnendat eluaastat tuleb Eestist minema kolida.

Viimane postitus on samas vaimus: „Ma armastan seda kartmatute idiootide riiki. Nende president on teise riigi kodanik, rahvusliku lennukompanii (mis loodetavasti varsti omadega õhtul on) juht on teise riigi kodanik, peaminister – tulnukas. Ja need inimesed nimetavad mind tiblaks?“

Lahkub koolist aasta lõppedes

Pirita majandusgümnaasiumist öeldi Delfile, et Krõlatov töötab koolis veel vaid aasta lõpuni. Tema lahkumise põhjuste osas palutakse pöörduda kooli direktori poole, kes pole aga täna enam kättesaadav.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva sõnul on kooli hoolekogu või juhatuse poole pöördumine esimene asi, mida lapsevanematel tuleks teha, kui tekib kahtlus õpetaja sobivuse osas lastega töötama.

Tema sõnul on ministeeriumil raske ühele kaebusele reageerida ja reeglina ei tegele ministeerium õpetajate üksikküsimustega

Nõudmised pedagoogidele piirduvad tema sõnul pedagoogilise kvalifikatsiooniga ning kui tegu pole millegi kriminaalsega, siis ministeerium õpetajate vaadete osas seisukohta ei võta.