Kõik koalitsiooni alles jäänud kuus osapoolt kinnitasid, et kavatsevad edasi minna ühises võimuliidus, ütles BNS-ile Isamaaliitu kuuluv Tallinna koalitsiooninõukogu esimees Aimar Altosaar.

Tallinna koalitsiooninõukogu kogunes reedel tavapärasele koosolekule, ainsana jättis kohale tulemata Reformierakond.

“Reformierakonna käitumine on äärmiselt ebakorrektne. Kuigi kõik teavad, et Reformierakond ja Keskerakond sõlmisid reedel koalitsioonilepingu, ei ole Reformierakond koalitsioonile oma lahkumisest ametlikult teatanud. See näitab nende madalat poliitilist kultuuri,” sõnas Altosaar.

Tallinna koalitsioon kahtleb Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni võimuletulekus Tallinnas.

“Kuigi Reformierakonna juhtfiguurid otsustasid hakata tegema koostööd Keskerakonnaga, on meie andmetel Reformierakonnas mitu inimest, kes sellega ei nõustu ega kavatse järgmisel neljapäeval Tallinna linnapea Tõnis Paltsu umbusalduse poolt hääletada,” lausus Altosaar.

Kui Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonist midagi välja ei tule, on Tallinna võimuliit valmis Reformierakonnaga koostööd jätkama.

“Loomulikult me oleme inimlikul tasandil reformierakondlaste käitumise peale solvunud, kuid me oleme professionaalid ja ma usun, et me saame sellest vajaduse korral üle,” ütles Altosaar.

Tallinna koalitsiooni kuulub pärast Reformierakonna lahkumist kuus osapoolt — Isamaaliit, Mõõdukad, Vene Balti Erakond Eestis, Eesti Demokraatlik Partei, Eestimaa Ühendatud Rahvapartei ja Vene Erakond Eestis.