Isamaaliitlase Altosaare sõnul uurivad sisekontroll ning volikogu revisjonikomisjon, millisest poliitilisest tahtest lähtuvalt on raha jagamine ja kasutus toimunud, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Vastust on tarvis saada küsimusele, kas tegemist on olnud tahtliku rumalusega või mitte,” märkis Altosaar. “Üle tuleb vaadata ka laiendatud koalitsioon kui selline. Praegu on aeg heita pilt tagasi, et mõelda valitsevale struktuurile ning kas varasemad poliitilised kokkulepped kehtivad.”

Altosaare sõnul on koalitsioonipartneri Ühendatud Rahvapartei otsustada, kas nad soovivad, et edaspidi esindaks neid linnavalitsuses turvalisuse ning integratsiooni valdkonda kureeriv abilinnapea Leivi Šer. “Siia ei soovi mina sekkuda, et dikteerida, kes jääb, lahkub või asemele tuleb. Ära tuleb oodata uurimiste tulemused,” sõnas Altosaar.

Tallinna eelarves kuritegevusuuringuteks ja aidsi ennetamiseks ette nähtud 10,5 miljonist kroonist jõudis umbes pool EÜRP-ga kaudselt ja otseselt seotud mittetulundusühingute (MTÜ) kätte.

Kuni poole miljoni krooni suurusi toetusrahasid saanud MTÜ-d on registreeritud enamasti korteritesse, kus tööd ei toimu. Abilinnapea Leivi Šer kuulub samuti EÜRP-sse.