Raamatu­koguteenuseid kasutavate laste arv on tõusunud 16,1 protsenti.

Vaatamata sellele, et raamatute eksemplaride hulk on vähenenud, on kojulaenutuste arv viie aastaga suurenenud 16,9 protsenti.

Keskraamatukogu teenuseid kasutas 2012. aastal 72 514 lugejat, keskmiselt külastas raamatukogu 4420 inimest päevas. Kokku tehti enam kui 1,8 miljonit laenutust.

Kõikidest lugejatest kasutas 1,9 protsenti ka 2012. aasta alguses lugejatele avatud e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonda ELLU.

Praegu on ELLUs e-raamatuid 412 nimetust ja kokku 774 e-raamatute litsentsi. Kokku laenasid lugejad 1808998 raamatut, ajakirja, CD-d ja DVD-d, millest e-raamatute laenutused moodustasid 0,3 protsenti.

Populaarsemad olid Vahur Kersna "7x7", Andrus Kiviräha "Rehepapp ehk, November", Andrei Hvostovi "Sillamäe passioon", Sofi Oksaneni "Puhastus", Indrek Hargla ja "Minu" sarja raamatud.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul ei ole raamatukogu ainult raamatute laenutamise koht. "Korraldame ka arvutikoolitusi, õpetatame leidma vajalikku teavet ja kasutama riigi e-teenuseid, viime läbi eriteemalisi üritusi," ütles Härm.

Raamatukoguhoidjad aitasid lugejatel leida teavet erinevate teemade kohta ligi 9500 korda, tehti üle 3500 individuaalse ja 470 rühmakoolituse. Kasutajakoolitustel osales kokku 10 869 inimest.

Toimusid kohtumised kirjanikega (Mika Keränen, Andrei Hvostov, Peeter Helme, Aime Hansen, Contra, Kauksi Ülle, Mari Saat, Toomas Vint jt), kirjandusteemalised meisterdamistunnid ja kontserdid. Üritusi oli kokku enam kui 1500, nendel osales rohkem kui 23 000 inimest.

Tallinna keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul oli raamatukogu eelmise aasta üks olulisemaid sündmusi lasteraamatu "Armando" väljaandmine ning selle esimestele klassidele kinkimine, et aidata lastel jõuda lugemise ja raamatukogu juurde.