Soopanile meenutab Iraak oma kiire majanduse ja inimeste elujärje muutumise osas 1990. aastate alguse Eestit, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Mõeldes, kui palju oli Eestis pommiplahvatusi ja võimuvõitlust, siis polegi kahe riigi vahel suuri erinevusi. Loomulikult ei saa Iraagi ohvriterohkeid rünnakuid meil toimunuga üks-ühele võrrelda. Siin võitlesid kuritegelikud grupeeringud, pannes väikseid lõhkekehasid autode ja suitsukioskite alla, seal kähmlevad terroristid ja uue võimu õõnestajad,” ütles Soopan.

Soopan on endiselt veendunud, et Tallinna kesklinnas on õhtul mitu korda ohtlikum kui Bagdadi kesklinnas. “Ohu vahe on ehk see, et meil röövitakse inimesed paljaks ja lüüakse silm siniseks, Bagdadis vale seltskonna otsa sattudes on tagajärjed natuke traagilisemad. Aga tõenäosus Tallinnas hätta sattuda on kordi suurem,” märkis ta.

Kuigi Soopan saabus Eestisse tagasi nädalavahetusel, tuksub tal enda sõnul Iraagi elu rütm veel sees. “Autoga sõites vaatan endiselt liiga tihedalt tahavaatepeeglisse, et ega keegi pole liiga kauaks sappa jäänud. Inimröövioht oli Iraagis üsna päevakorral.”