Lemmikloomade märgistamine mikrokiibiga kiirendab ja lihtsustab kaotsi läinud looma kokkuviimist omanikuga ning aitab kaasa hulkuvate loomade arvu vähendamisele. Suurem osa Tallinna kodukassidest ei käi õues, kuid ka nemad ei ole kaitstud kaotsi minemise eest. Näiteks võib kass lipsata praokile jäänud koduuksest või transpordipuurist välja, kukkuda alla aknast või rõdult. Tänaval varitsevad kasse aga paljud ohud, mille tõttu võib kass raskelt haigestuda, viga saada või hukkuda, teatas Raepress.

Kiibistatud ja registrisse kantud kassi leidmisel tuvastab varjupaik või loomakliinik kassi omaniku ja võtab temaga kohe ühendust, seega võib loom jõuda koju tagasi väga kiiresti ja oht tänaval elu kaotada on märkimisväärselt väiksem. Kui kass on registrisse kandmata, siis ei ole võimalik vaid kiibi numbri järgi omanikku tuvastada.

Koerale või kassile paigaldatud mikrokiibi number tuleb registreerida üleriigilise registriga ühendatud Tallinna lemmikloomaregistris www.llr.ee kas kiibi paigaldajal, lemmikloomaregistri volitatud töötlejal või loomaomanikul endal. Looma registreerimiseks loomaomaniku poolt tuleb siseneda riigiportaali ID-kaardi, mobiil-ID või internetipanga kaudu. Andmete registrisse sisestamine on tasuta.

Kassiomanike toetamiseks korraldas linn 2013. ja 2014. aastal temaatilised teavitus- ja sooduskampaaniad. Läbi viidud soodushinnaga kasside kiibistamise ja registreerimise aktsioonidega pakuti kassiomanikele võimalust elukoha lähedal vaid viie euroga oma lemmik märgistada ja registreerida. 2013. aastal märgistati ja registreeriti kampaaniate raames 497 ja 2014. aastal 1689 kassi. Kasside ja koerte kiibistamine ja registrisse kandmine on Tallinna linnas endiselt elavnemas. 2014. aastal kanti registrisse ligi 4300 kassi ja 1900 koera. 2014. aastal kasvas võrreldes 2013. aastaga kasside kiibistamine ja registrisse kandmine 79 protsenti ja 2012. aastaga võrreldes 307%. Koerte kiibistamine ja registrisse kandmine vastavalt 23 protsenti ja 42 protsenti.