Harju maakohus võttis Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel juhtidelt ära üheksa Audit, seitse BMW-d ja Mercedest, kuus Volkswagenit, viis Opelit, neli Fordi ja Mazdat, kolm Hondat ja Toyotat, kaks Saabi, Nissanit, Peugeot’d, Mitsubishit, Volvot ja mopeedi, ning ühe Seati, Hyundai, Jaguari, Daewoo ja Citroëni, vahendab ERR.

Kui mootorsõiduki juht on narkojoobes või üle 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras rahalise karistusega 30-500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta siis juhtimisõiguse ära kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Näiteks mõistis kohus detsembris vangi 27-aastase Konstantini, 36-aastase Ahti ja 35-aastase Mardi, keda on ka varem korduvalt karistatud joobes juhtimise ja kohtuotsuse mittetäitmise eest. Meestele süüks arvatud kohtuotsuse mittetäitmine seisnes selles, et nad juhtisid autot ka siis, kui kohus oli neilt juhtimisõiguse ära võtnud, samuti konfiskeeriti neilt sõiduautod.