Tallinna transpordiameti peaspetsialist Peeter Arjuti sõnul põhjustas eilse ummiku see, et tee-ehitaja ei olnud liikluskorraldusskeemi täielikult välja pannud. Arjut ütles Delfile, et skeem pidanuks olema väljas juba esmaspäeva varahommikul, enne seda kui esimesed laevad sadamasse tulid.

„Linna tulemiseks ja väljumiseks suunati veokid Sossi mäele ja Tartu maanteele ning Peterburi teele, kus nad muidu sõita ei tohi. Täna lõuna ajal sõitsin mööda Narva maanteed ja pilt oli väga rahulik, tundub, et asi toimib," ütles Arjut.

Mis puudutab ootamatult suurt raskeveokite hulka, millele viitas eilses „Aktuaalses kaameras" ka Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa, siis on rekkasid Tallinna teedel tõesti rohkem.

Tallinna Sadama turundusspetsialist Triin Rumi sõnul on eelmise aasta juuliga võrreldes kasvanud Tallinna Sadama Vanasadamat läbivate raskeveokite maht 11 protsenti. Rumi sõnul põhjustasid kasvu suure nõudluse tõttu liinidele lisandunud kaks uut laeva.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse peaspetsialisti Ergo Tammeli sõnul peaks tänane pilt liikluses olema juba märksa parem. Lisaks teeb transpordiamet vajadusel ka jooksvalt muudatusi liiklusskeemis.