Tallinna linnavalitsuse korralduse seletuskirjas seisab, et linnavalitsuse liikmete tööjaotuse kohaselt allub ettevõtlusamet abilinnapea Eha Võrgule, kes on teinud linnapea Edgar Savisaarele ettepaneku nimetada Jürgenson ettevõtlusametu juhataja ametikohale ajutiselt äraoleva ameti juhataja Kairi Teniste asendajaks.

Valik Jürgensoni kasuks langes Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul arvestades tema kogemusi ettevõtlusvaldkonnas ja kindlasti andis selleks põhjust ka tema haridustee. "Need valdkonnad, millega ettevõtlusametis tuleb tegeleda ei ole talle kesklinna vanemana linnaosa juhtides võõrad," ütles Võrk Delfile.

Jürgenson on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ettevõttemajanduse erialal. Alates 01.12.2005 kuni 28.10.2009 oli Marek Jürgenson Tallinna kesklinna vanem ning alates 21.12.2009 kuni käesoleva ajani töötab ta Tallinna linnapea nõunikuna.

Eha Võrk ütles, et antud juhul, kui Jürgenson määratakse Teniste ameti kohusetäitjaks, avalikku konkurssi ametikohale korraldama ei pea.

Jürgensoni ametipalgaks hakkab linnavalitsuse korralduse järgi olema 34 700 krooni.