Kindlat otsust jõulurahu väljakuulutaja kohta siiski ei avaldatud. Saarna ütles ajakirjaniku küsimusele vastates, et täna jäädakse veel vastus küsimusele, kes 24. detsembril Raekoja platsil jõulurahu välja kuulutab, võlgu.

Saarna nentis siiski, et tava ja traditsioon on see, et jõulurahu kuulutab välja linnapea. Edgar Savisaar on küll linnapea ametist tagandatud, kuid Saarna sõnadest võib aru saada, et selles vastuolu ei nähta. „Jõululaupäeva keskpäeval juhtimisotsuseid raekoja aknast ei kuulutata,“ märkis ta.

Sarapuu sõnas, et tema hinnangul on loogiline, et jõulurahu kuulutab välja linnapea, kes tema hinnangul on siiski Savisaar. Keskerakonna hinnangul pole Savisaar ametist tagandatud, vaid tema ametikohustused on peatatud ja Savisaar on jätkuvalt linnapea. „Linnapea on meil olemas, igaüks võib tõlgendada, kuidas tahab, aga minu soov on see, et tema jõulurahu välja kuulutaks,“ avaldas Sarapuu Savisaarele toetust.

29. novembril süütas esimese advendiküünla Raekoja platsi jõulupuul Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas koos Tallinna praosti Jaan Tammsaluga.

Jõulurahu tava ulatub 17. sajandisse, see sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär ja kohaks Tallinnas raekoja aken. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.