Tallinna elanike arv kasvas eelmise aasta viimase kuuga 1 294 inimese võrra ja aastavahetuseks oli linnas 392 306 elanikku. Eelmise aasta 01.01.2003 seisuga oli Tallinna elanike arv 377 890. Kasv oli eelmise aasta jooksul 14 416 elanikku. Möödunud kahe aastaga on tallinlaste arv kasvanud üle 20 tuhande inimese võrra.

“Arvestades senist registreerumise tempot ning sel aastal kehtima hakkavaid tallinlaste soodustusi ühistranspordis, autoparkimisel ja linna spordirajatistes on täiesti reaalne ületada 400 000. elaniku piir juba poole aastaga, ” ütles linna avalike suhete direktor Allan Alaküla.

Arvestades tegelike linlaste hulka on aga kasvuruumi pärast sedagi Alaküla sõnul veel lahedalt. “Linnapiiride muutmise tõttu pole küll reaalne jõuda niipea laulva revolutsiooni aegsele tasemele, kuid linnas elab hinnanguliselt veel mitukümmend tuhat inimest, kes tarbivad küll Tallinna teenuseid, kuid kelle üksikisiku tulumaks siia ei laeku.”

Uuringud näitavad, et Tallinnas tegelikult elavatel jõukamatel inimestel puudub võrreldes keskmise ja madala sissetulekuga inimestega rahvastikuregistris sagedamini elukoht või on nad registreeritud mujal. Alaküla sõnul peetaksegi seda seika muuhulgas silmas parkimissoodustuse kavandamisel.

“Tallinna eeskujul on ka paljud teised omavalitsused registriteavitust avalikumalt teinud ning selle tulemuseks on terve Eesti rahvastikuregistri korrastumine,” ütles Alaküla. “Tallinna registrikampaaniatele meedia vahendusel tehtud etteheited mittetallinlaste diskrimineerimisest on unustusehõlma vajunud. Mõistmine, et adekvaatse elanikeregistrita pole kaasaegse riigi toimimine võimalik on jõudmas rahva seast ja omavalitsustest ka riigivalitsuse koridoridesse.”