Raepressi teatel ületas Tallinna elanike arv 430 000 inimese piiri 22. novembriks. Aasta algusest on pealinna elanikkond kasvanud 10 276 inimese võrra.

"Kahtlemata on pealinna elanikkonna nii kiire juurekasvu üheks põhjuseks võimalus Tallinna elanikuna tasuta ühistransporti kasutada ning linnaelanikele makstavad mitmesugused toetused," tõdes linnapea Edgar Savisaar.

Savisaare sõnul paneb pealinna kolima eeskätt riigi äraspidine regionaalpoliitika, mis väiksemaid linnu ja valdu vaikselt välja suretab.

"Inimesed liiguvad ikka sinna, kus on tööd ja leiba ning kõik eluks vajalikud teenused lihtsalt kättesaadavad," ütles meer.

Kogu möödunud aasta jooksul kasvas tallinlaste arv kokku 3686 inimese võrra. Seega on pealinn tänavu juurde saanud ligi kolm korda rohkem elanikke kui terve möödunud aastaga, seejuures kasvas ametlik pealinna elanike arv üksnes jaanuaris lausa 3219 inimese võrra ehk ühe kuuga pea sama palju kui kogu möödunud aastaga.

Eelmise aasta hakul elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 416 144 inimest. Võrreldes seisuga 1. jaanuar 2012 on Tallinna elanikkond praeguseks kasvanud 13 962 inimese ehk kolme protsenti võrra.