Kukk seostas preemiate maksmist palkade vähendamise ja töötajate koondamisega TAK-is. „Kodanik Kukk nimetab kahele TAK-i juhatuse liikmele tööjuubelite eest makstud preemiat avalikus kirjas „absurdseks“ huvi tundmata, millega on tegemist,“ teatas ettevõtte pressiesindaja Sirje Roht.

"Eelmisel juhatuse esimehel Hugo Linholmil täitus TAK-is 45 tööaastat ja juhatuse liikmel Mati Mägil 30 tööaastat, millest Mati Mägi juhtis 27 aastat TAK-i tippjuhina ja viimased kolm aastat juhatuse liikmena. TAK väärtustab kõiki oma töötajaid sõltumata sellest, kas tegemist on bussijuhi, remonditöölise, abitöölise või juhatuse liikmega ja maksab vastavalt kehtestatud reglemendile tööjuubelite puhul preemiat suure isikliku panuse eest linnaliikluse tagamisse,“ kirjutas Roht.

„Mati Mägi ja Hugo Linholmi näol on tegemist inimestega, kes on juhtinud ja arendanud Tallinna ühistransporti, Tallinna Autobussikoondist ning kogu Eesti ühistranspordivaldkonda vastavalt 30 ja 45 aastat. Suuresti tänu nendele on Tallinna ühistransport edukalt üle elanud kõik iseseisvuse taastamise algusaegade keerulised olud, välja on vahetatud veneaegne bussiveerem kaasaegsete sõitjasõbralike busside vastu ja üles ehitatud sellisena nagu täna näeme.

Linnakodanik Kuke tänase avalduse kohta 400 töötaja koondamisest Tallinna transpordiettevõtetest eelmisel aastal peame vajalikuks teatada, et Tallinna Autobussikoondises koondati 2009. aastal 20 inimest.

Mis puudutab kodanik Kuke väiteid 15-protsendilise palkade vähendamise kohta, siis palgakulude ajutiseks kärpimiseks vähendati 1. märtsist kuni 31. detsembrini 2010 bussijuhtide palka 10 protsendi võrra. TAK-i juhtivtöötajate ja spetsialistide töötasu vähendati kuu varem, 1. veebruarist 10 protsendi võrra. Tallinna Autobussikoondis eelistas aasta alguses maksimaalselt säilitada majanduslanguse tingimustes oma inimestele töökohad, mitte töötajaid koondada ja kuigi 2011 eelarve ei ole veel kinnitatud, on kavas 1. jaanuarist 2011 tulla endiste palkade juurde tagasi,“ selgitas Roht.

Äripäeva andmeil maksti Tallinna Autbussikoondisest lahkunud kahele juhatuse liikmele lahkumishüvitist kokku 302 000 krooni, tööjuubelite puhul premeeriti juhatust aga ligi 135 000 krooniga. Selle aasta kümne kuuga on TAK-i nõukogule ja juhatuse liikmetele makstud tasusid kokku 2,28 miljonit krooni, sellest teenistus- ja töötasud moodustavad 1,48 miljonit krooni.