"Ühendades Krimmi Venemaaga, juhindus Putin ei millestki muust kui Venemaa riiklikest huvidest, mis on tema kui presidendi otsene kohus," kirjutas Tšaplõgin 24. aprilli Stolitsa juhtkirjas. Ta võrdles seda USA presidentide käitumisega, kes lähtusid Jugoslaaviat, Iraaki ja Afganistani pommitades USA riiklikest huvidest.

Eilses Stolitsas kirjutas Tšaplõgin, et Ukrainas toimuv on USA ja Venemaa vaheline asi ja Euroopa peaks sealt eemale hoidma, mis tähendab ka Venemaa suhtes sanktsioonide mittekehtestamist, sest sanktsioonid kahjustavad ka Euroopat.

"Ukraina kriis on kahe superriigi - USA ja Venemaa kokkupõrke otsene tulemus ja sellest, kes jääb selles kokkupõrkes peale, pole Euroopal ei sooja ega külma. Sellest, et Krimm läks Venemaale, ei muutunud Euroopale midagi," kirjutas Tšaplõgin.

Tšaplõgin jätkas, et USA kulutas Ukraina eelmise presidendi Viktor Janukovõtši kukutamiseks viis miljardit dollarit, et saada Krimmi oma sõjaväebaasid. "Samuti nagu ei kahjusta kuidagi Euroopa huvisid fakt, et järjekordseid USA baase ei paigutata Donbassi, vaid kuhugi Lvivi lähedale. See on tähtis vaid USAle ja Venemaale, kes mängivad Ukrainas oma sõjalis-poliitilisi mänge," jätkas Tšaplõgin.

Ta lisas, et Euroopal pole Ukrainas ka majandushuvisid, vähemalt mitte sellisel määral, nagu Venemaal. Ta leidis, et Euroopa Liit ei peaks sekkuma sellesse, kui kaks superriiki ühes suveräänses riigis mõjusfääre jagavad.