Avaldame kirja täismahus.

Meie, Tallinna abilinnapead tunnustame Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni üksmeelset toetust Mailis Repsile. Keskerakonna tugevus on ühtsuses ja üksnes tugev erakond saab oma poliitikat ellu viia.

Mailis Reps on ennast tõestanud võimeka haridus- ja teadusministri ning asjatundliku Riigikogu liikmena.

Samal ajal on ta pühendunud abikaasa ja hooliv ema oma viiele lapsele. Eesti vajabki südamlikku ja tegusat riigipead, kes ei keskenduks rahva õpetamisele, vaid oleks väärikaks eeskujuks oma tegudega. Ühtlasi aitaks Mailis Repsi presidendiks saamine tasakaalustada naiste ja meeste osakaalu juhtivatel kohtadel.

President peab hoolima kõigi Eesti elanike muredest ja rõõmudest nii suuremates linnades kui ka väiksemates asulates. Ta peab tundma end ühtviisi koduselt nii Tallinnas ja Tartus kui ka Hiiumaal või Ida- Virumaal. Repsi senine tegevus poliitikas ja seisukohavõtud presidendikampaania ajal on tõestanud, et ta oleks rahvast ühendav president. Mailis Reps soovib ja suudab riigipeana ühtviisi kõnetada nii eestlasi, venelasi kui ka kõiki teisi siinseid rahvuseid.

Eesti president peab vajadusel olema ka jõuline ning seisma meie inimeste huvide eest sisepoliitikas ja välismaal. Mailis Reps oleks kindlasti julge ja otsustav president, kes ei kardaks juhtivate valitsuserakondadega vastuollu minna. Samaaegselt on tal arvestatav kogemuste ja tutvuste pagas välispoliitikas läbi aastatepikkuse töö Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees.

Tallinna abilinnapead

Taavi Aas
Kalle Klandorf
Mihhail Kõlvart
Merike Martinson
Arvo Sarapuu
Eha Võrk