Tallinna 21. kooli direktor Naida Toomingas ütles Delfile, et peab reaalkooli ettevõtmist igati positiivseks. „Esiteks ta on kesklinnas ja teiseks ta pakub reaalainete laiemat võimalust. Nii tugeval tasemel reaalaineid andvat kooli nagu reaalkool Tallinnas teist ei ole,” sõnas ta.

„Selge on see, et nõudlus – eriti 1. klasside ja väikeste osas – on lähiaastatel ikkagi väga-väga suur. Eelkõige Rocca al Mare on teadaolevalt väga ülekoormatud ja minu andmetel nad lausa loosivad lapsi,” kirjeldas Toomingas, miks on uus kool tõenäoliselt hea uudis mõnelegi lapsevanemale.

„Kuna siin selline ruumiline võimalus tekkis, siis ma arvan, et see on täiesti asjalik ja nende poolt täiesti läbimõeldud ja läbikaalutud ettevõtmine. Nii et suhtun positiivselt,” lisas Toomingas.

Lauri Leesi: inimene ühes elus ei jõua rohkem luua kui ühe kooli

Kuigi Toomingas reaalkooli ettevõtmist kiidab, ei näe ta võimalust ideed 21. koolis korrata. „Meie häda on see, et me oleme Tallinna kõige suurem kool, ja sellist ruumilist lahendust meie läheduses ei ole, nii et me ei ole sellist mõtet oma peast läbi lasknud juba neil kahel põhjusel,” kommenteeris Toomingas.

Erakooli rajamise plaani ei ole ka Tallinna prantsuse lütseumil. „Asjalugu on selles, et inimene ühes elus ei jõuagi rohkem luua kui ühe kooli. Sellega ma olen hakkama saanud. See tähendab praktiliselt teise kooli loomist – ei, mina selles ilmas küll ei jõua rohkem teha. See ongi üks elutöö,” sõnas direktor Lauri Leesi.