Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on EUROCITIES kultuurifoorumi korraldamine Tallinnale suureks auks ning heaks võimaluseks tutvustada Euroopa kolleegidele meie kultuuripoliitika arengusuundi, loomemajandust ja kultuuriorganisatsioone.

„Tallinna foorumil kutsume Euroopa linnu kaasa mõtlema, kuidas kujundada innovaatiliselt kultuuripoliitikaid, strateegiaid, koostöömudeleid ja -mehhanisme, et luua hea pinnas loova kultuurilise ökosüsteemi rakendamiseks,“ märkis Kõlvart.

Konverentsil tervitavad osalejaid Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas ja abilinnapea Mihhail Kõlvart. Esinejateks on teiste hulgas Tom Fleming (Suurbritannia), Jorma Sarv (EV100 ja EL eesistumine), Jaanus Juss (Telliskivi Loomelinnak), Anu Lõhmus (Tallinna Loomeinkubaator), Urmas Kaldaru (linnadisainer). Konverentsi modereerib kultuuripoliitika ja loomemajanduse strateegiate ekspert Ragnar Siil.

Konverentsil osalejatele avaneb võimalus tutvuda Tallinna ajalooliste esindushoonetega, nagu Raekoda ja Mustpeade maja, aga ka Kultuurikatla, Telliskivi Loomelinnaku ja Mektoryga.

Tallinnas toimuv EUROCITIES kultuurifoorum on seni toimunutest kõige suurema osalejate arvuga – 130 osalejat 65 Euroopa linnast. Eesmärgiks on arutleda ja jagada linnade kogemusi kultuuripoliitikate uute strateegiate koostamisel ja partnerlussuhete loomisel, laiemate sihtrühmade kaasamisel, julgustada valdkondadeülest lähenemist, uuenduslike rahastamismudelite rakendamist ning tutvustada kultuuriinstitutsioonidele mõeldud uute äriplaanide koostamise ja elluviimise uusimaid mudeleid. Samuti keskendutakse uute strateegiate mõjudele ning tehakse ettepanekuid poliitikauuenduste elluviimiseks.

Eelseisvat konverentsi korraldab Tallinna kultuuriamet.

Tallinn on EUROCITIES linnade võrgustikku kuulunud 1998. aastast. Alates 2005. aastast osaleb Tallinn kõigi seitsme valdkonna foorumi töögruppide töös. EUROCITIES võrgustikus osalemine on üks Tallinna linna prioriteetidest.