Tallinn vaidlustab halduskohtu määruse, mis keelab ajutiselt Paljassaare tee 85 kinnistule lemmikloomade varjupaiga ehitamise koerte majutamiseks.

"Tallinna linn vaidlustab määruse, kuna olukord, kus inimene võib korteris omada mitut koera, aga just selle tarbeks rajatud varjupaik ainsatki, ei ole kindlasti õige ja tuleb ümber vaadata," ütles Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi Õhtulehele.

Katkend kohalike elanike avalikust kirjast Arvo Sarapuule:

“Meie kirja mõte on öelda Teile ja avalikkusele, et Tallinna kodutute koerte varjupaiga uus asukoht aadressil Paljassaare tee 85 on selleks täiesti sobimatu ning protsess, kuidas seda on rajatud, ei vasta heale tavale – ei arvestata kohalike elanikega, kogukonnaga laiemalt ega inimestega, kes randa jalutades või sinna rattaga sõites peavad läbima haukumise müra kadalipu,” seisis Arvo Sarapuule saadetud kirjas.

“Meie jaoks on kõige suurem probleem müra – kõrvulukustav alaline haukumine, mille reaalset valjust oleme tänase varjupaiga värava taga käinud testimas. See on muljetavaldavalt häiriv,” kirjutasid Seltsingu Paljassaare Kaitseks liikmed. “Meie hinnangul tuleb uus varjupaik kolida kindlasti ja kohe Paljassaare tee 85 asukohast mujale, selleks sobivasse kohta. Tallinna rannajoon selleks kindlasti ei sobi, on häiriv elanikele ja rannakülastajatele-turistidele ning ei arvesta keskkonnaga.”