Abilinnapea Olga Sõtniku sõnul muutub Kadrioru park seoses KUMU-ga Tallinna üheks olulisemaks vaatamisväärsuseks.

“Pargi territooriumil asuvad juba A. H. Tammsaare majamuuseum, Ed. Vilde majamuuseum, Mikkeli galerii, väliskunsti muuseum ja KUMU ning oma järge ootavad Vene muuseum ja Laste muuseum,” ütles Sõtnik. “Seda kõike liidab territoriaalselt kui ka vaimselt Kadrioru park — mis omakorda on samuti üks muuseum.”

Kadrioru pargi direktori Ain Järve visiooni kohaselt peaks lossi kompleksi kuuluvasse vanasse vahimajja (Weizenbergi tn 22) loodav kohvik olema kujundatud vanade gravüüridega pargi erinevatest vaadetest ja stiilselt kostümeeritud ettekandjatega.

Suvel on plaanis pargi külastajatele piknikukorve kaasa müüa. Weizenbergi 33 tuleb pargi infolett koos Kadrioru teemaliste trükiste müügiletiga. Weizenbergi 26 asuvasse uude vahimajja on kavas rajada esimesele korrusele pargikunsti muuseum ja teisele korrusele ulatuslik, peamiselt maastiku arhitektuuri puudutav raamatukogu.

Tallinna linn omandas Weizenbergi tn 22, 26 ja 33 hoonestatud kinnistud Tallinna linnavolikogu 7. aprilli 2005 otsuse nr 85 alusel Kunstimuuseumi Ehituse Sihtasutuselt.