Meenutamaks Eesti lähiajaloo üht tähtsaimat päeva toimus pidulik lilledepanek Toompeal mälestuskivi juures ning Vabaduse väljakul Vabaduse kella juures, teatab Tallinna pressiteenistus.

Toompeal pidas pidupäevakõne Tallinna Kesklinna linnaosa vanem Marek Jürgenson ning Vabaduse kella juures riigikogu liige Enn Eesmaa. Meenutusminutitel osales Arnold Rüütel.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas kell 10 ajaloolised Trepi tänava ja Nõelasilma värava. “Tänasel Eesti taasiseseisvumispäeval ei seisa me mitte juhuslikult sellel väikesel maalapikesel Tallinna vanalinnas. Tänase päeva kontekstis on igati sümboolne avada ajalooline Nõelasilma värav ja Trepi tänav. See paik siin on tunda saanud meie ajaloo keerdkäike ja traagikat”, ütles linnapea.”

Juba neljandat korda pakub see päev eakohast meelelahutust ka vabaduse taastamise aegu sündinuile — keskpäeval algab Harjumäel neljatunnine noortebändide esinemine.

Kell 16 algab Raekoja platsil rahvakontsert, mida juhivad Mait Malmsten ja Jüri Nael ning esinevad Meero laululapsed, Jassi Zahharov ja telesaate “Eesti otsib superstaari” finalistid.

Lisaks tasuta kontsertidele on täna linnarahvale tasuta avatud Tallinna Loomaaed, Nõmme spordikeskus ja ujula, Tallinna Spordihall ja Pirita spordikeskus.