Põhja ringkonnaprokuratuur on alustanud kriminaalmenetlust, kuid kahtlustust kellelegi esitatud ei ole. Küll on inimesi tunnistajatena üle kuulatud, ütles prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas.

Endine Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi kinnitas Delfile, et tema on kõik linnale kuuluvad varad allkirja vastu üle andnud.

R.N: Kas te olete sellest teadlik, et Tallinna linn süüdistab teid sülearvuti omastamises ja on esitanud politseile selle kohta kuriteoteate?

K.T: Ma ei oska praegu midagi öelda, mind pole kuskile kutsutud.

Kas sülearvuti jäi teie kätte, kui linnaosavalitsusest lahkusite?

Ei, ma olen kõik varad allkirja vastu üle andnud, aktid on allkirjastatud. Minu käes seda kindlasti ei ole.

Teie poole pole sülearvuti omastamist puudutava probleemiga ka keegi pöördunud?

Minu käest küsis linnaosavalitsus aprillis mingil hetkel, aga mina olin ju lahkunud juba veebruaris, nii et kui seal mingeid probleeme tekkis, siis seda peaks tänane linnaosavanem paremini teadma. Kui seal vahepeal on midagi toimunud, siis see ei puuduta mind. Mina olen kõik varad üle andnud, need on varade nimekirjas, need on antud allkirjade vastu.

Kui on mingisugune soov mõjutada linna ja minu vahelist kohtuprotsessi, siis see on halenaljakas.
Karin Tammemägi

Kui on mingisugune soov mõjutada linna ja minu vahelist kohtuprotsessi, siis see on halenaljakas.

Minu poole ei ole politsei mingisuguste kutsetega pöördunud.

Tallinna linnavalitsus otsustas Tammemägi Põhja-Tallinna linnaosavanema ametist vabastada linnapea ülesannetes oleva abilinnapea Taavi Aasa ettepanekul 17. veebruaril.

"Põhjuseks oli see, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses oli sisekliima ja töökeskkond pikka aega halb olnud," ütles Tallinna linnavalitsuse pressinõunik Ain Saarna toona Delfile.

Saarna sõnul ei olnud otsus seotud Põhja-Tallinna rahakasutuse küsimustega. "Seda ei olnud põhjusena eraldi välja toodud."

Tammemägi vaidlustas vabastamiskäskkirja Tallinna halduskohtus.