Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinn tänu koerte kohustuslikule kiibistamisele hulkuvate koerte probleemi 99, 9 protsendiliselt lahendanud, kuid kodutud kassid teevad siiani muret kõigile loomasõpradele, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

„Siiani on kasside kiibistamine olnud vabatahtlik ja seda on kasutanud ainult kallite tõuloomade omanikud. Linnavalitsuse poole on pöördunud mitmed eraisikud ja väikeloomadega tegelevad kodanike ühendused, kes valutavad südant inimliku hoolimatuse tõttu tänavatele jäetud peremeheta loomade pärast, nähes lahendust just kohustusliku kiipimise nõude sisseviimises,“ ütles linnapea.

Tallinna keskkonnaamet korraldab käesoleva aasta aprillist-oktoobrini kõikides Tallinna linnaosades kasside kiipimisaktsioone, kus Tallinna linna elanikud saavad oma kassid soodushinnaga kiipida ja registreerida.

Kiipimisaktsioonid on kavas läbi viia iga linnaosa kolmes kõige külastatavamas tõmbekeskuses (kaubakeskuste, turgude või asutuste parklad, väljakud jms). Kiipimisaktsioonidele eelneb teavituskampaania. Kampaania detailid selguvad hankemenetluse käigus, millega alustatakse veebruaris.

Kavandatava määruse kohaselt muudetakse Tallinna koerteregister, mis peale kasside kiibistamise kohustust hakkab sisaldama andmeid ka kasside ja nende omanike kohta, Tallinna lemmikloomade registriks.