Mutli andis täna põhjaliku ülevaate pealinna valmisolekust eelolevaks turismihooajaks, tuues välja 13 tähtsamat valdkonda, kuhu linn on panustanud. „Turismi edendamiseks ja Tallinna kui turismi sihtpaiga tutvustamisel on olulised kõik valdkonnad, sest turisti seisukohalt on meie visiitkaardiks nii teede-tänavate puhtus kui ka taksondus või teeninduskultuur ning seetõttu oleme püüdnud igal aastal ka igasse valdkonda järk-järgult panustada,” märkis Mutli.

Tänavu paigaldatakse pealinnas kuus-seitse alalist tualetti, ka üks suurimaid projekte ehk Tallinna Lauluväljaku välitualettide kompleks valmib tänavu juuni keskpaigas.

Möödunud aastal ehitas linn seitse alalist tualetti (Politseiaed, Piiskopi aed, Balti jaama juures, Männi park, Toompuiestee 36, Kanuti aed, Kadrioru staadioni parkla juures). Aegna saarele paigaldati kolm ja Kräsuli vastas oleval puhkealal üks kuivkäimla. Vähemalt 25 ajutist n-ö moodultualetti paigaldatakse perioodiks 15. mai-15. september 16 erinevasse kohta linnas.

Samuti täiendatakse linnamööblit – ühistranspordi peatustesse paigaldatakse 51 puuduolevat pinki ja 128 prügikasti.

Linna üldpildi ilmestamiseks ja kaunistamiseks istutati juba möödunud aasta sügisel kesklinna 70 000 sibullille, sel kevadel lisandub veel 40 000 võõrasema.

Jätkub ka hoogsalt linna parkide ja haljasalade korrastamine, näiteks korrastatakse Tornide väljaku pargis lava ja selle esine väljak, augusti algul saab korda Kalamaja kalmistupark ning alustatakse Jaapani aia rajamist Kadrioru pargis.