Esmakordselt Eestis on Tallinna 2011. aasta eelarve esitatud eurodes, selle tulude ja kulude kogumaht ületab 462,6 miljonit eurot (üle 7,2 miljardi krooni). Nagu varasematelgi aastatel on Tallinna linna eelarve positiivne ning tänavusega võrreldes ka mahukam.
Teiseks lugemiseks esitati kümme muudatusettepanekut, mis muutsid algset eelarvekava 204 517 euro võrra, kolmandal lugemisel läks eelnõusse sisse veel kaheksa täiendust. Sealhulgas lisati 677 463 eurot koolidele.

Investeerimisprojektideks on järgmise aasta eelarves enam kui 47 miljonit eurot, koos avaliku ja erasektori koostööprojektidega üle 84 miljoni euro, mis tänavusega võrreldes on ligi kolmandiku võrra rohkem. Suurimaks investeerimisobjektiks saab 2011. aastal Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine 26 miljoni euroses summas, millest Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendite arvelt investeeritakse üle 19 miljoni euro.

Teede ja tänavate ning heakorra valdkonnas on 2011. aastal kavas lõpetada välisrahastuse toel Harjumaa kergliiklusteede võrgustiku rajamine ja rekonstrueerida Kadrioru pargi Kirdetiik. Teised välisrahastusega projektid viiakse ellu hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonnas. Lõpetatakse Tallinna Heleni Kooli õpilaskodu juurdeehitus ja Tallinna Huvikeskuse Kullo renoveerimine ning alustatakse Õismäe Kooli renoveerimist. Mitmed objektid on seotud kultuuripealinna projektiga. Tallinna Loomaaias alustatakse Keskkonnahariduse Keskuse ehitamist, milleks kulub järgnevatel aastatel kokku ligi 4,3 miljonit eurot. 2011. aastal jätkub lastekodu lastele peremajade ja varjupaiga ehitamine ning sotsiaalmajutusüksuste rajamine.

Opositsioonierakonnad ei esitanud eelnõu kohta ühtki muudatusettepanekut ega osalenud eelarve arutamisel.